Vacancy Sales Manager Nederland – Amstelveen


Organization

6 OCT. ’22: Voor de afdeling Healthcare en Consumer Electronics van een wereldwijd bekende en sterk groeiende organisatie zijn wij momenteel op zoek naar een Sales Manager Nederland. Deze organisatie staat bekend om hun camera’s en microscopen, maar ook een hele reeks andere producten. Apparatuur die bijvoorbeeld wordt gebruikt om de halfgeleiders in uw pc en smartphone te fabriceren.

Function

Momenteel zijn we op zoek naar een Sales Manager voor Nederland. In deze functie ben je de spil in het ontwikkelen en realiseren van uitgebreide verkoopstrategieën voor de Nederlandse markt. Deze functie omvat de belangrijkste activiteiten zoals het behalen van marktaandeel en distributiedoelen, het ontwikkelen van kanaalgericht verkoop- en distributieconcepten. Het beheren van verkoopbudgetten, het coördineren van alle verkoop- en serviceactiviteiten in samenwerking met het team en het aansturen van het Nederlandse verkoopteam zijn ook een belangrijk onderdeel van de functie. Buiten de bovengenoemde verantwoordelijkheden ben je ook bezig met:

 • Participatie in de ontwikkeling van korte, middellange en lange termijn strategieën voor de Nederlandse markt;
 • Maandelijks veldondersteuning en relatiebeheer met de KOL’s (key opinion leaders);
 • Ontwikkeling en systematische/consistente realisatie van de verkoop- & distributiestrategie;
 • Deelname aan de ontwikkeling van marketingstrategieën en verkoopacties in samenwerking met de algemeen directeur Frankrijk/Benelux.

Requirements

Om als Sales Manager Nederland aan de slag te gaan heb je commerciële ervaring nodig en moet je een people person zijn. Verder heb je ervaring op het gebied van research en microscopie en is er de noodzaak om een ​​klein deel van de sector te beheren. In deze rol ben je zelf nog veel buiten in veld en is frequente begeleiding van verkopers en management van KOL een belangrijk onderdeel. De perfecte Sales Manager beschikt ook over de mogelijkheid om een team aan te sturen, motiveren en coachen. Verder beschik je over:

 • Met succes afgeronde studies in economie (focus op marketing/sales) of wetenschappelijke studies, engineering met verkoop- en managementervaring;
 • Potentieel om een ​​verkoopleiderschapsrol te vervullen, bij voorkeur leiderschapservaringen;
 • Voorkeurssectoren: microscopie, gezondheidszorg, publiek en privaat onderzoek.

Offer

Je komt terecht bij een wereldwijde organisatie die op verschillende gebieden marktleider is. Het ontwikkelen en realiseren van uitgebreide verkoopstrategieën zal een groot deel zijn van het werk. Bij de organisatie zelf heerst een gemoedelijk en familiare sfeer waarbij er goed gekeken wordt naar ontwikkelen doorgroei mogelijkheden. Buiten de doorgroei mogelijkheden en ontwikkel mogelijkheden is er ook een collectieve zorgverzekering en is er Uitstekende pensioenregeling, volledig gecompenseerd door het bedrijf. Verder bied dit bedrijf ook:

 • Bruto maandsalaris € 5750 (junior) – € 7500 (senior), afhankelijk van ervaringsniveau;
 • Auto van het bedrijf;
 • loyaliteit-dagen waarbij er per jaar een extra vrije dag bij komt;
 • Korting op verschillende producten van het bedrijf.

Application

Ben je geïnteresseerd? Voel je vrij om direct contact met me op te nemen.

Stijn Klokkemeijer

Associate | Medical Devices

+31 6 82 06 83 61

s.klokkemeijer@qtcrecruitment.com